07 septembrie, 2010

"N-o treziti pe bunica!" si "Ce s-a ascuns in saculet?"

Pentru ca vine toamna si zilele vor fi cand insorite, cand ploioase, va propun doua joculete, unul de exterior si unul de interior.

"N-o treziti pe Bunica!"
Joc de exterior

Un joculet amuzant si usor pentru pitici de toate varstele, de jucat in parc dar si in casa.
Un copil mai maricel sau un adult va fi Bunica. Ceilalti copii se aliniaza la cativa pasi in spatele Bunicii si cand se da startul incep sa mearga catre ea tiptil-tiptil, fara sa fie auziti. Din cand in cand Bunica "se trezeste" si se intoarce brusc sa vada ce este in spate. Atunci copilasii trebuie sa stea complet nemiscati, ca niste statui, fara sa se clatine si fara sa clipeasca. Daca Bunica il vede pe vreunul miscandu-se sau clatinandu-se, il trimite inapoi la linia de start. Apoi Bunica se intoarce si copiii se indreapta tiptil-tiptil din nou catre ea. Cel care ajunge primul sa ii atinga spatele, fara sa fie vazut miscandu-se, castiga.
Cand in joc sunt implicati copilasi mai mici, nu sunt eliminati chiar daca se clatina cand Bunica se intoarce. Cand sunt copilasi mai mari, ii puteti pune sa sara intr-un picior pana la Bunica, pentru a face jocul mai dificil si mai interesant.


"Ce s-a ascuns in saculet?"
Joc de interior

Avem nevoie de pungulite de plastic opac si de 10 obiecte pe care copiii sa le poata identifica fara sa le vada, doar atingandu-le (o portocala, o perie de par, o soseta, o masinuta de jucarie, un ursulet mic, un papucel, o carticica, o papusa, o lingurita, un fluier sau orice altceva). In fiecare pungulita, bine legata la gura, se pune un obiect, iar pe pungulita se lipeste un sticker cu un numar. Pe o foaie facem o lista de la 1 la 10, pe care vom putea nota obiectele pe care le ghicesc piticii.
Jocul se poate juca cu unul sau mai multi copii. Fiecare copil scrie pe lista ce crede ca se afla ascuns in fiecare saculet, la numarul corespunzator. Pentru pitici prescolari, un adult va nota pe lista obiectele identificate. Dupa ce toti copiii au listutele completate, se deschid pungulitele si castiga cel care a ghicit cele mai multe obiecte.

Spor la joaca!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu