16 iulie, 2009

Fructe şi legume

Fructele preferate ale mandarinuţei sunt, de la distanţă, piersicile. Şi verişoarele lor nectarinele. Sunt moi, zemoase, dulci, colorate, se ţin uşor în mânuţă (a se citi se zdrobesc usor, până ajung la forma potrivită de ţinut cu degeţele mici), sucul lor dulce se poate linge chiar şi de pe braţ... sunt fructul perfect!
Următoarea pe listă e banana, pe care mandarinuţa o papă cu plăcere dar o apreciază şi sub formă de pandantiv sau agrafă de păr şi insistă să o folosească drept zornăitoare, fără prea mare succes.
Pe primul loc în clasamentul legumelor este... carnea. Urmată de fasolea verde la abur, cartoful copt şi morcovul fiert. De ronţăit sunt buni castraveţii, ocazional şi ardeii roşii, dar şi câte o bucată de pâine prăjită, cu care se pot face şi desene frumoase din frimituri pe tăviţa scaunului de masă.
O să plecăm în weekend la bunici, unde o să încercăm câteva reţete de "finger foods" şi o să vă povestim când ne întoarcem ce şi cum (care au fost uşor de făcut, care au fost gustoase şi care au fost numai bune de aruncat).