12 septembrie, 2009

De ziua Bucureştilor























Bucureştii împlinesc 550 de ani.


Săptămânile trecute am căutat un program detaliat al concertelor şi spectacolelor organizate pentru aniversare. Cel mai detaliat program pentru sâmbătă şi duminică mi s-a părut a fi cel de aici.


Şi anul trecut am căutat şi am citit programul manifestărilor culturale organizate pentru cetăţenii frumoasei capitale şi din toate am ales să mergem la un spectacol de circ, potrivit şi pentru dra. pişcoţel. I-am povestit că mergem să vedem poneii, am ajuns cu copil şi burtică la ora declarată în program, iar un bodyguard ne-a spus senin că sala e plină, spectacolul se termină şi nu mai urmează nimic... Copilul nu înţelegea unde sunt poneii, eu nu înţelegeam ce caut în căldura aia pe străzi, iar tati era furios. L-am rugat pe bodyguard-ul (plătit din bani publici) să îmi lase copilul 5 minute în arenă la spectacolul cu elfi (plătit tot din bani publici) şi apoi ne-am plimbat puţin şi ne-am întors acasă cu un gust amar... La mulţi ani Bucureşti!


Anul acesta am vrea să mergem la Opera comică pentru copii, Balul Isprăvnicesei şi seara la Observatorul astronomic... Dar mă întreb: oare o fi învăţat cineva ceva din greşelile de anul trecut? Sau poate că noi trebuie să învăţăm să stăm cuminţi acasă de zilele Bucureştilor...