03 noiembrie, 2009

Gripă. Măşti. Thailanda.

Începând de astăzi în grădiniţa drei. pişcoţel părinţii intră cu mască de protecţie. Nu pentru protecţia lor, pentru protecţia copiilor. Şi personalul grădiniţei poartă măşti începând de ieri după amiază. Mie situaţia mi se pare uşor ridicolă. Bănuiesc că nimeni nu poartă acasă măşti, deci dacă un membru al familiei se îmbolnăveşte le va transmite virusul şi celorlalţi. Persoana infectată cu virusul H1N1 este contagioasă cu 24h înainte de declanşarea simptomelor. Deci dacă părintele bolnav îşi aduce copilul aparent sănătos la grădiniţă... la ce foloseşte masca?
Este noiembrie, deci abia începutul sezonului de viroze. Mass media provoacă isterii inutile, care duc la spitale pline şi mai nou vaccinări obligatorii ale copiilor şcolari. Pe toate site-urile medicale internaţionale se spune că H1N1 nu are virulenţa estimată iniţial şi că are o rată a mortalităţii comparabilă cu sau chiar mai mică decât cea a gripei sezoniere. Nu zic să nu ne protejăm de virusul gripal, dar nu altfel decât în oricare alt an. Fructe şi legume proaspete, multe lichide, spălat frecvent pe mâini, evitat mersul la film la mall (chiar dacă s-a deschis cel mai x foarte recent), lucruri de bun simţ, nu măşti, scenarii apocaliptice şi miliarde de lei pentru vaccinări volens nolens.
Cred că ar fi un bun moment să plec pe insula aia liniştită din Thailanda să scap de frig şi de talk show-uri.

Sau la mama.

Un comentariu:

  1. Hai ca mi-a placut de tine la faza asta, cool mama. Oricum, de speriata ce sunt am dat click pe postarea asta. Sper sa fie doar asa cum zici tu .. of

    RăspundețiȘtergere