04 august, 2009

Să mâncăm împreună cu bebe

Un lucru foarte important pentru mine este că bebeluşul autodiversificat poate mânca împreună cu familia. Mi se pare minunat să putem să ne aşezăm toţi patru la masă, cu aceleaşi legume în farfurie.

Pentru că nu am prea mult timp de stat în bucătărie şi pentru că este nevoie şi de puţină organizare, am început o listă de mâncăruri care se pot face repede, sunt gustoase, sănătoase şi potrivite pentru toate vârstele. Pentru a fi mai uşor de urmărit, lista este organizată ca un meniu pentru o săptămână. Deocamdată doar o masă pe zi, urmează să mai adaug, dar cu ajutorul vostru. Vă rog să îmi trimiteţi idei pentru alte combinaţii savuroase şi sănătoase.

Luni: orez cu legume la abur şi piept de pui
Marţi: fajita cu pastă de ficat, broccoli şi ardei
Miercuri: fasole verde cu morcov
Joi: broccoli la abur cu rasol de vită
Vineri: paste integrale cu sos de roşii, ardei şi pui
Sâmbătă: peşte cu cartof şi spanac
Duminică: legume la cuptor - cartofi, rosii, morcovi şi mazăre

Nu aş vrea să închei înainte de a spune un lucru cu siguranţă foarte cunoscut, dar care cred că merită menţionat încă o dată: alimentul de bază al bebeluşului până la 1 an este laptele, cu o cantitate minimă de 500-600ml pe zi. Setea este un mecanism foarte puternic, aşa că dacă nu îi oferiţi bebeluşului prea multă apă sau suc de fructe, va bea cantitatea de lapte matern sau formula de care are nevoie pentru a creşte sănătos.

5 comentarii:

 1. Buna idee cu lista asta.O sa incerc si eu fasole verde si paste.Nu am incercat.Nici brocoli nu am incercat insa nu stiu unde sa gasesc proaspat asa ca ma rezum la fasole si paste.
  Uite ce mai mancam noi: Budinca de dovlecel cu mar
  si supa de pui cu legume.POti sa te duci pe blogul meu la sectiunea retete pt cei mici si am psu acolo retetele.

  RăspundețiȘtergere
 2. Felicitari pentru blog.
  Noi avem o bebelina de 2 luni, mai avem ceva timp pana la diversificare dar am inceput deja sa ma informez. Ma atrage autodiversificarea, poate incercam si noi.
  Gasesc f interesante experientele voastre, pls mai scrie. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. http://pimperlino.blogspot.com/2009/08/auto-autodiversificare.html

  Bine (ca) te-am gasit!

  RăspundețiȘtergere
 4. felicitari pentru blog.Eu sunt mamica a tre fetite,una mare si doua gemene de 6 luni,intrebarea mea este:cu ce ai ineput prima oara?e leguma,fruct?sau pui mai multe sortimente pe tava scaunelului?
  o zi buna si astept un raspuns
  isabela_maru@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 5. isabela_marcu@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere