22 iulie, 2009

Banane

Cum îi dau bananele?
Banana o spăl bine, o şterg cu un şerveţel, îi tai capătul fără codiţă şi apoi crestez coaja de jur-împrejur cam la un centimetru mai jos. Scot coaja de acolo şi îi dau mandarinuţei banana întreagă, cu miezul expus în partea de sus. După ce ronţăie (a se citi molfăie) miezul la vedere, repetăm operaţiunea.
Notă: nu am reuşit să scot petele de banană de pe hăinuţe cu nimic. Aşa că recomand (fiind vară), a se servi gustarea de fructe în ţinută lejeră (a bebeluşului) urmată de un duş călduţ al bebeluşului şi al scăunelului de masă (mai ales dacă aveţi Ikea Antilop, ca şi mandarinuţa, ales special pentru un spălat rapid şi eficient). Poftă bună!

6 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare o idee foarte buna. Nu poate sa rupa prea mult, ii lasa libertatea sa se hraneasca singura, dar nu isi intinde banana peste tot.
    Sa mai scrii si alte idei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. scaunel d-ala cu tavita de la ikea avem si noi. doar ca eu ii scot tavita si lipesc scaunul de masa din bucatarie ca sa fim amandoua (io si fie-mea) la aceeasi masa.
    nu de alta, dar sa avem aceleasi drepturi, aceeasi pozitie.. in fata noastra, in fata oricui. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Gratiela
    Imi place ideea de egalitate in drepturi!
    Noi deocamdata i-am lasat masuta mandarinutei, din considerente foarte practice - marginile ei tin bucatelele de mancare pe masuta si intr-o zona accesibila manutelor ei mici.
    In curand vom fi si noi mai maricei si o sa trecem la masa mare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Noua ne-a fost de folos un dispozitiv foarte simplu numit baby safe feeder, un fel de sita cu maner in care puneam banana sau alte fructe moi iar Eva manca singurica. Apoi o dusam, bineinteles

    RăspundețiȘtergere